Kosten

Na het eerste kennismakingsgesprek besluit u of u gebruik wilt maken van het aanbod van MindWorkx.

Vergoede zorg

Kinderen tot en met 17 jaar

Voor de zorg die door MindWorkx geleverd wordt hebben wij contracten met de gemeentes Aalsmeer, Amstelveen, Uithoorn, Amsterdam, Ouderkerk aan de Amstel en Diemen. Dit betekent dat de zorg wordt vergoed als uw kind woonachtig is in een van deze gemeentes. Hiervoor is een verwijsbrief van een (huis)arts nodig of een doorverwijzing vanuit het sociaal team van de gemeente.

Clienten vanaf 18 jaar

Voor de zorg aan volwassenen wordt samengewerkt met stichting 1nP (http://www.1np.nl). Deze zorg valt onder het basispakket (waarvoor voor mensen vanaf 18 jaar in 2020 het wettelijke eigen risico van €385,– geldt). Om voor vergoede zorg in aanmerking te komen, moet worden voldaan aan de volgende voorwaarden:
  • De aan te melden client heeft een verwijsbrief van de huisarts, waarin het vermoeden van een diagnose staat en wordt verwezen naar de basisgeneralistische GGZ of specialistische GGZ. Als gewenst, kunt u of uw huisarts contact met MindWorkx opnemen voor meer informatie hierover.

Onverzekerde/particuliere zorg

In hoeverre de te leveren zorg wordt vergoed is afhankelijk van de klachten. Sommige diagnoses en behandelingen (bijvoorbeeld partnerrelatietherapie) worden niet vergoed door de zorgverzekeraar of gemeente, dit wordt de onverzekerde prestatie genoemd. In die gevallen dient u de behandeling geheel zelf te betalen. Vanuit de praktijk ontvangt u de factuur voor de geleverde zorg, die u direct aan MindWorkx dient te betalen. Omdat de tussenkomst van uw zorgverzekeraar of gemeente hier niet nodig is, hoeft er geen informatie over uw behandeling en diagnose aan uw zorgverzekeraar of gemeente gestuurd te worden. Ook is er geen verwijzing van de huisarts nodig.

Sessies duren afhankelijk van uw wens, de inhoud en methode van de behandeling 45 tot 60 minuten. De kosten per sessie van 45 minuten (voor zowel onderzoek als behandeling) bedragen €90. De geleverde zorg is BTW-vrijgesteld. Voor het kennismakingsgesprek zal €35 in rekening worden gebracht.