E-health behandelaanbod

Onze e-Health behandelingen

Bij MindWorkx willen we alle behandelingen zo persoonlijk mogelijk maken. Daarom maken we gebruik van innovatieve, digitale middelen die onze zorg nóg dichterbij en toegankelijker maken. Onze e-Health behandelingen zijn daar een voorbeeld van. Op deze pagina vertellen we je graag meer over deze behandelingen. 

Welke e-Health behandelingen bieden wij? 

Op dit moment werken wij met verschillende e-Health behandelingen: Braingame Brian, Kop Op Ouders, Virtual Reality (VR) en diverse Online Behandelprogramma’s. 

Braingame Brian

Braingame Brian is een cognitieve vaardigheden training op de computer voor kinderen. De informatie in de 3D-spelwereld wordt door het kind opgenomen, verwerkt en vastgehouden. Op grond daarvan traint het kind om geconcentreerd, flexibel en planmatig te handelen.

Deze training is zeer geschikt voor kinderen van ca. 9 tot en met 12 jaar, die de diagnose ADHD hebben gekregen of daar kenmerken van hebben.

Kop Op Ouders

Kop Op Ouders is een e-Health behandeling voor ouders die kampen met stress, psychische problemen of verslavingen en die hier hulp bij willen. In de online cursus leer je hoe je je kan ontspannen en hoe je de ouder kan zijn die jij graag wilt zijn. De cursus behandelt thema’s als het bespreekbaar maken van je eigen problemen, het voorkomen van problemen bij je kind, praktische opvoedtips en goed genoeg ouderschap. Kop Op Ouders is ontwikkeld door het Trimbos Instituut.

Virtual Reality

Virtual Reality is een behandeling waarbij je je met een speciale VR bril in een andere werkelijkheid bevindt. VR is heel effectief bij angstbehandelingen, empathietraining, gedragstraining en ontspanning. Zo kan VR je bijvoorbeeld een situatie laten zien door de ogen van iemand anders, maar kun je ook een angst onder ogen komen. 

Online behandelmethodes

Naast bovengenoemde e-Health behandelingen maken wij ook gebruik van het uitgebreide aanbod van Therapieland. Zij bieden uiteenlopende online behandelmodules aan. Tevens maken wij ook gebruik van Beeldzorg van Therapieland, waarmee we met jou veilig kunnen videobellen.