Jongeren

Het leven kan soms behoorlijk lastig worden! De meeste jongeren hebben wel eens een periode dat het moeilijker gaat op school of thuis, het lastiger is om keuzes te maken, ze weinig zelfvertrouwen hebben, veel piekeren, sneller boos zijn, somber zijn, zich eenzaam en niet begrepen voelen of slechter slapen.

Ook kan het zijn dat je vindt dat anderen zich (te)veel zorgen om je maken, dat anderen vinden dat je onverstandige keuzes maakt of dat je voor hen om onduidelijke redenen boos of verdrietig wordt. Als dit langer zo is of als je merkt dat je er met de mensen om je heen niet uitkomt, dan kan een gesprek bij MindWorkx je helpen. MindWorkx zal dan samen met jou onderzoeken hoe jij aan je eigen doelen kunt werken en weer de baas kunt worden over je eigen leven.

Redenen waarom jongeren hulp zoeken waar MindWorkx bij kan helpen zijn:

  • angst/somberheid/depressie
  • boze buien of agressie
  • alleen of niet begrepen voelen
  • piekeren
  • weinig zelfvertrouwen
  • onzekerheid of weinig zelfvertrouwen
  • onrust en concentratieproblemen
  • slaap- of eetproblemen

Herken je hier één of meer dingen van of heb je andere klachten en wil je samen onderzoeken hoe je ervan af kan komen? Neem dan contact op! MindWorkx zal heel zorgvuldig en vertrouwelijk omgaan met wat je vertelt. Pas als jij hiervoor toestemming geeft, zal informatie met je ouder(s) kunnen worden gedeeld. Als je meer over de werkwijze van MindWorkx wilt weten, kijk dan HIER.

Ingrijpende, nare ervaringen

Sommige mensen hebben ingrijpende ervaringen gehad, waarna er problemen zijn ontstaan. Het kan gaan om een ongeluk, geweld, een scheiding, seksueel misbruik, pesterijen, plotseling overlijden van een dierbaar persoon, ziekenhuisopname of iets anders vervelends. Het kan zijn dat je één keer iets hebt meegemaakt of dat het vaker is gebeurd gedurende een langere tijd.

Herinneringen aan die nare ervaring(en) kunnen veel klachten veroorzaken, je kan bijvoorbeeld last hebben van nare dromen, slecht in slaap komen, concentratieproblemen, het opnieuw meemaken van de ervaring in je hoofd, hoofdpijn of buikpijn, sneller geïrriteerd, angstig of verdrietig zijn. Als je van één of meer van deze klachten ook na een tijdje na de nare ervaring(en) nog last hebt, dan kan traumabehandeling je helpen. MindWorkx is gespecialiseerd in traumabehandeling.